dinsdag 21 augustus 2012

3D vormen Pluspunt

Vandaag kwamen tijdens de uitleg de geometrische vormen aan de orde. De benamingen van deze vormen waren bij een boel kinderen niet of nauwelijks bekend. Reden om een eenvoudig werkblad te maken waarbij er nog eens een keer over deze namen moet worden nagedacht.

zaterdag 18 augustus 2012

Rekendriehoeken

Deze week kwamen voor het eerst de rekendriehoeken aan bod tijdens de rekenles. Voor veel kinderen bleek het oplossen hiervan nog erg lastig te zijn. (Misschien omdat we net overgestapt zijn naar deze methode.)
Om nog een beetje extra te oefenen heb ik daarom een werkblad gemaakt waarin de moeilijkheidsgraad wordt opgebouwd.

woensdag 15 augustus 2012

Pluspunt groep 4

De eerste paar dagen van het nieuwe schooljaar zitten er alweer op. Deze week zijn we begonnen met het werken met de nieuwe Pluspunt. Hierbij wordt veel gewerkt met "de verliefde harten", "tweelingsommen" en "splitsbloemen". Toen ik op zoek ging naar bijpassende werkbladen voor de aankomende weektaak, kon ik niet echt vinden waar ik naar op zoek was en dus ben ik zelf maar aan het knutselen gegaan. Resultaat: werkbladen met tweelingsommen!


En nog een werkblad over tweelingsommen.


 

donderdag 2 augustus 2012

Nog meer uilen...

De pluim van de dag!

Kinderen die héél erg hun best hebben gedaan kunnen een pluim verdienen. De pluim krijgen ze mee naar huis zodat de ouders er nog een complimentje bovenop kunnen geven.
Mocht iemand de kaartjes met de uiltjes willen ontvangen, laat het maar even weten! Het fröbelen mag je zelf doen ;-) .




woensdag 1 augustus 2012

Voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar

Zo, vandaag maar weer eens naar school geweest om een van mijn ideeën uit te voeren.

Woordenschat is niet het sterkste punt van de kinderen bij ons op school dus een beetje extra aandacht kan geen kwaad. Vandaar het woordenschatbord dat ik op de (eerst lelijke) muur geknutseld heb. Hier komen elke week een aantal woorden te hangen die in de betreffende week centraal staan. De woorden komen uit de verschillende methodes waar wij mee werken.


De uilen in de boom zijn geen eigen ontwerp, maar heb ik gevonden op een Amerikaanse site via Pinterest. Ik hoop dat mijn leerlingen zich allemaal tot wijze uilen zullen ontpoppen!


De naamkaartjes zijn natuurlijk in stijl...